vrijdag, november 17, 2006

Rowald Hoeve


Eindelijk weer eens een sportief weekend met de Kennemer Runners. Het laatste dateert van 2001. Zou het fenomeen sportief weekend weer nieuw leven ingeblazen kunnen worden? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Cor en ik hebben zoveel goede herinneringen aan die slopende uitjes dat wij ons van harte hebben aangemeld.


De Rowaldhoeve in Herpen zal onze onderkomen gedurende dit weekend zijn. Het is een ruime boerderij met totaal 50 slaapplaatsen, een gescheiden douche en toiletruimte voor mannen en vrouwen, een ruime zit- en eetruimte en een keuken waar professioneel gekookt kan worden. Vanuit de hal kunnen we direct de sporthal in en ook buiten is er genoeg ruimte voor sport en spel.

Wij hebben vrijdag al vrij en kunnen op ons gemak naar het zuiden afreizen. Omdat wij Niels en Christa van de trein in Oss zullen halen is dat onze eerste bestemming. We zijn er ruim op tijd dus kunnen we het stadje door wandelen. Je zou nooit op de gedachte komen om zomaar Oss te gaan bezoeken. Ik ken Oss alleen van de thuisbasis van de medicijnen fabrikant Organon.Het is lekker weer en net iets te fris om op een terras te gaan zitten maar prima winkelweer.
Als we bij de kassa van V&D staan belt Niels. Mooi op tijd. We halen hem op en rijden naar de boerderij waar we als eerste gasten aankomen want Martin en Gerda blijken (met al het eten voor dit weekend!) in de file te staan.
Dan belt Christa en gaan Cor en ik weer naar het station. Inmiddels moeten Marten en Nico zich helaas op het laatste moment afmelden

Martin en Gerda komen gelukkig nog op tijd om Niels de keuken in te kunnen sturen.

Het is zal vandaag immers “zijn” dag zijn. De anderen arriveren met behoorlijke vertragingen vanwege het verkeer, alleen de NS weet Edith, Simon en Nadine in anderhalf uur van Haarlem naar Oss te brengen.
Het nadeel van zoveel slaapplaatsen is het verdelen van de bedden. Maar uiteindelijk zijn er voor de kleine slaapkamers de juiste combinaties gevonden en heeft iedereen in de grote slaapruimte een heel stapelbed voor zich alleen.
Deze avond wordt een gezellige avond waar de hardlopers en Nordic Walkers en oud-lid en erelid elkaar beter kunnen leren kennen. Er wordt heel lang nagetafeld en het is zelfs zo gezellig dat de wijnvoorraad bestemd voor het hele weekend er doorgaat. Als we uiteindelijk van tafel gaan, zijn de zes wijnflessen leeg. De flessen dubbel fris staan echter nog ongeopend in de koelkast. Hans heeft duidelijk de deelnemende Kennemer Runners verkeerd in geschat.
Laat op de avond loopt de zitkamer langzaam leeg en uiteindelijk gaan ook de grootste plakkers naar bed.

Geen opmerkingen: