donderdag, januari 04, 2007

Hinterzarten





We hebben een heerlijke vakantie gehad. Langlaufen hebben we niet gedaan, al kon dat wel op de Herzogsturm,waar een baantje van 3 km lag. We waren er de eerste zaterdag, net zoals de locals die daar op het ijzige stuk hun rondjes trokken. Ook werd er aan de jeugd lesgegeven, ook om die reden voelde we ons niet geroepen om daar

tussen te lopen. We hebben ons beperkt tot wandelen. Op grote hoogte was het af en toe glibberen over het ijs maar verder hebben we alle paden die wij normaal niet zien, omdat ze verstopt liggen onder de sneeuw, toch kunnen verkennen. De eerste negen dagen strakblauwe lucht en temperaturen onder het vriespunt. Dat leverde mooie plaatjes op. Mooie witte bomen, grote ijsnaalden die op de wegwijzerbordjes zaten en schitterende ijspegels en bevroren watervalletjes. Oudejaarsdag steeg de temperatuur radicaal en liet de zon zich niet meer zien. Het nieuwe jaar begon met wind en stormen tot orkaankracht in de hogere gebieden.'Nieuwjaarsdag werd het 's middags gelukkig droog en konden we in de snijdende wind de Hochmoor in Hinterzarten rondlopen. 's avonds begon het te sneeuwen, sneeuwen en te sneeuwen.

Al lag er een dik pak, de ondergrond was niet bevroren en konden er toch geen loipes getrokken worden. Maar wandelen im de sneeuw is ook leuk! De temperatuur bleef hoog en toen we naar huis gingen dooide het behoorlijk. Toch kunnen we terugkijken op een heerlijke vakantie waar tijd was om 's ochtends rustig aan te doen. Tijd om een boek te lezen en lekkere lange wandelingen maken. Het nieuwe jaar kunnen wij beginnen mer een opgeladen accu.



Geen opmerkingen: