dinsdag, augustus 05, 2008

Down Under

Fffff, Ffffff, Dit blog moet even afgestoft worden. Dat had ik al voor onze trip naar Australie willen doen, maar toen wilde de computer niet meewerken. Of hij volledig gechrashed is zien we na de vakantie wel.
Voorlopig laten we de boel de boel en zijn afgereisd naar de andere kant van de wereldbol.


Schiphol
De lange reis begint met wachten. We zijn natuurlijk ruim op tijd op Schiphol en daar blijkt dat Australie bijzonder strikt is met de veiligheidsregels en worden zelfs de gesealde zakjes met spullen uit de TaxFree niet toegestaan. Dat komen wij te weten van de verkoopster in parfumwinkel dus de goedkope lekkere luchten laten we toch maar staan. Jammer als onze eindbestemming Hong Kong was geweest, was het geen probleem geweest.


Hong Kong
De reis duurt lang maar vliegt voorbij. Om vier uur wordt het warm eten al geserveerd en als een film die versneld wordt doorgespoeld wordt onze avond de nacht ingeleid. Het gevolg is dat we slecht slapen. Voor ons gevoel is het nog dag en de oncomfortabele stoelen houden ons ook wel wakker. Na elf uur raken we de Chinese bodem. We hebben de hele dag en een deel van de avond de tijd om het centrum van Hong Kong te bekijken. De plannen om de stad te verkennen worden snel bijgesteld als we het station van KowLoon uitkomen en de warmte als een natte deken op ons valt. Het wandelen op straat wordt afgewisseld met een vlucht in een overdekt winkelcentrum om het daarna toch maar weer buiten te proberen.
We hebben bij de haven een prachtig uitzicht over het zakencemtrum van Hong Kong waar de hoeveelheid wolkenkrabbers afschuwelijk indrukwekkend zijn. De vrolijk versierde straten met de uitbundge Chinese karakters hebben een hele andere sfeer. We verbazen ons over de bamboesteigers en flats die door de talloze aircokasten ontsierd worden. De warmte benadrukt de onaangename luchtjes van afval en gedroogde garnalen en als we weer een winkelcentrum ingaan worden we daar verdreven door de hoeveelheid mensen die hier massaal op zondagmiddag hun inkopen doen. Of in ieder geval zich vergapen aan de producten in de dure winkels.


We eten wat in het Hard Rock cafe, terwijl de hits van o.a. Elvis, Queen, U2 via grote schermen ons eten opluisteren.
Het is al donker als we om zeven uur in een verlicht Hong Kong onze weg zoeken naar het station. De enorme vochtige warmte is wat afgenomen. Het is nog net geen middernacht als we opvliegen richting Australie.
Het slapen gaat iets beter, we hebben iets meer zitruimte en komen op de afgesproken tijd aan in Adelaide.

Adelaide
Het is klein vliegveld en we zijn op dat moment de enige nieuwkomers. We worden besnuffeld door Benson die getraind is etenswaren op te sporen. Het is een slim hondje, want hij ruikt dat ik zaterdag een appel in de tas heb gehad. De appel is allang verteerd, maar wij zijn meteen verdacht. Ook onze handbagag wordt net als bij alle andere reizigers helemaal leeggehaald. Maar om het goed te maken mogen we onze schoenen uitdoen en worden deze helemaal schoongemaakt! Hollands vuil is ongewenst. En arme Ineke maar op ons wachten! De Australische kou werd verzacht door haar warme welkom. Onze eerste dag werd ook uit de lucht flink gezegend. De buien zijn wel krachtig, maar duren gelukkig kort.
Ik heb het gevoel dat ik in een voliere terecht gekomen ben. Zoveel tropisch gekwetter! Op onze eerste wandeling meteen al Kaola's ontmoet en de eerste kangaroo gezien.


's avonds gezellig uit eten en gezellig bijgekletst. Daardoor later na bed dan gepland, maar toch veel slaap ingehaald.
We staan daardoor helemaal uitgerust op en dan is het alweer tijd om bij Anneke op bezoek te gaan. Ook daar vliegen behalve de vogels de tijd voorbij en gelukkig nemen we de paraplu mee als we gaan wandelen. Arme gastvrouwen. Normaal blijven ze thuis met slecht weer, maar omdat wij ons niet door een buitje tegen laten houden, gaan ze dapper mee.
Ik snuif nu al twee dagen de Australische lucht op en Ben heeft inderdaad gelijk. Het is een aparte kruidige lucht en als hij gelijk krijgt, zal ik dit nergens ter wereld ruiken. Gelukkig hebben we nog heel wat weken om te snuiven.1 opmerking:

Marjo zei

Lieve Annemiek en Cor;
Blijkbaar was ik toch te laat, maar bij deze nog een hele fijne vakantie. Geniet ervan! Groetjes Marjo