zaterdag, april 19, 2008

Off Road

Het is ieder jaar weer lastig om een leuk verjaardags kado voor Cor te verzinnen. Echte hobby's heeft hij niet en je wil ook niet altijd hetzelfde geven.
Door onze plannen voor de trip naar Australië kwam ik op het idee om een cursus off-road rijden te geven. Er zijn daar nl. plekken (wij komen daar niet) waar je alleen maar met een 4wheeldrive kan rijden.

Na wat speuren op het internet kwam ik uit bij het bedrijf
Traffic Control, een van de weinig bedrijven waar ze ook de auto ter beschikking stellen. Je zit wel met z'n tweeën in de auto. Wil je alleen rijden is het bij na 2x zo duur. Ik wilde Cor graag alleen laten rijden dus had ik bedacht om me samen met hem in te schrijven en dan zou hij lekker alleen kunnen rijden en ik foto's maken. Dat is niet helemaal gelukt want ik ben uiteindelijk óók achter het stuur gezet.
De dag begon met koffie en gebak en een uurtje theorie over de 4wheeldrive. Daarna kwam het leuke praktijkwerk. Er waren een aantal mensen met eigen auto die in een aparte groep het bos in gingen.

Hun route was afgestemd om de auto's zonder krassen en schade de dag door te krijgen. Wat hebben ze veel gemist! Wij zijn met onze Suziki's alle mogelijke wegen ingeslagen en hebben veel, heel veel plezier gehad. Ik heb maar 1 klein boompje geraakt en op een enkele uitzondering na heeft elke auto wel een keer vast gezeten.

Het zij door te weinig gas, of naar beneden juist te veel, of door het niet loslaten van de koppeling. Dat is toch moeilijker af te leren dan je denkt.
We waren gewaarschuwd en hadden kleding aan die tegen een stootje kon, maar dat we zoveel modder zouden happen, daar had niemand bij stil gestaan.
Het was een leuke, leerzame ervaring!

1 opmerking:

sunny zei

Hoi,
Nu jullie zijn in ieder geval op alles voor bereid. Je zult in Australia niet zoveel modder vinden denk ik, of we moeten op eems abnormaal veel regen krijgen.
Als je maar lol hebt he.
Groetjes,
Ineke